Professionalisering

Hulp nodig bij het maken van een scholingsplan die voor iedere medewerker uitdaging biedt? Vanuit mijn ervaring in het opstellen van scholing en begeleiding op verschillende niveaus kan ik helpen om uw volledige organisatie die volgende stap verder te helpen richting uw gewenste resultaat! Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden van een scholingsplan!

Nieuwe hardware en implementatie

Welke devices passen het beste bij uw wensen, welke randvoorwaarden en infrastructuur zijn hiervoor nodig en welke software sluit het beste aan op uw situatie? Ik adviseer u graag over de technische specificaties en mogelijkheden van verschillende devices en leermiddelen die op dit moment voor uw de beste keuze kan zijn. Neem gerust vrijblijvend contact op!

Nieuwe hardware en veranderen

Is er een behoefte om nieuwe hardware aan te schaffen of om systemen te veranderen en wilt u weten welke middelen de juiste verandering in gang zetten? Ik help u graag om duidelijke doelen te stellen en om de acties die nodig zijn in kaart te brengen. Het schema helpt u uit te blijven gaan van de gewenste situatie en door de eindgebruiker steeds in de gaten te houden tijdens deze ontwikkelingen. Binnen vernieuwing en verandertrajecten houd ik rekening met visieverandering, infrastructuur en hardware, leermiddelen en professionalisering. Neem gerust contact met mij op voor passend advies op uw situatie!

Scholingsplan

De vaardigheidsniveaus tussen verschillende leerkrachten liggen vaak ver uiteen. Om de (persoonlijke) ontwikkeling niet te laten stagneren is een helder beeld nodig van de vaardigheden van leerkrachten en uiteraard ook van de gewenste situatie. Wat verwacht u als basisvaardigheden van de medewerkers en welke opties tot scholing zijn er? Als bovenschools OICT-er heb ik mij doorlopend bezig gehouden met het organiseren van studiedagen en scholingen op verschillende niveaus met betrekking tot cloudbased werken, ICT basisvaardigheden en meer gevorderde vaardigheden van leerkrachten. Bij verder gevorderde vaardigheden kunt u onder andere denken aan cloudbased werken met de klas in een online leeromgeving als de Google Classroom of Edmodo, het aanleren van programmeervaardigheden bij kinderen en verder gevorderde administratieve vaardigheden.

Doorlopende ontwikkeling in de school

Er wordt vaak gewerkt met digitaal leermateriaal van de methodes en met tablets, laptops of Chromebooks in de klas. Toch worden nu nog niet alle mogelijkheden benut en dat is best zonde, want er is veel meer mogelijk. Met behulp van een stappenplan brengt u jaarlijks de gewenste situatie voor de eindgebruikers in beeld en wordt een plan opgesteld om de juiste middelen en eventueel scholing te organiseren. Door dit plan ieder jaar bij te stellen en te borgen wat behaald is, wordt een doorlopende ontwikkeling gecreƫerd op het gebied van ICT en leermiddelen in de school.

Nieuwe hardware

Ik help u graag bij het maken van de juiste keuze van touchscreens, laptops, tablets en leermiddelen in de school. Het is bij de keuze voor nieuwe hardware vaak belangrijk om te kijken naar de behoeftes op de korte termijn en op de langere termijn. Want welke specificaties nu voldoende lijken, zijn dat allicht niet meer in de nabije toekomst.

Met betrekking tot de leermiddelen is het belangrijk te blijven kijken naar de onderwijskundige doelen en de mogelijkheden om de leerlingen te kunnen volgen en sturen in hun leerproces. Vaak wordt er gebruik gemaakt van software die niet helemaal aansluit op de wensen. Ook hier beginnen wij bij de wensen en adviseer ik over de verschillende leermiddelen en begeleid ik keuzetrajecten voor nieuwe digitale leermiddelen.