Digitale leermiddelen zijn bijna niet weg te denken uit het onderwijs. De markt richt zich, steeds meer, op de het digitale leren. Er worden puzzels gemaakt die met een camera tot leven komen, maar er zijn ook digitale stempelsets die het jonge kind met behulp van een spel letters en woorden aanleren. Daarnaast zijn digitale basisvaardigheden vaker nodig om te communiceren, maar ook om de lessen goed voor te bereiden en om de tools klaar te zetten.
Het is lang niet zo dat iedere leerkracht zonder moeite of problemen digitale middelen gebruikt. Het kan soms best lastig zijn om het een of ander goed geordend (mapjes maken en hernoemen van documenten) op te slaan, bestanden te uploaden naar het leerlingadministratiesysteem of om juist om de mailbox overzichtelijk te houden. Bovengenoemde voorbeelden zijn bekende voorbeelden van basisvaardigheden die niet door iedere leerkracht beheerst worden. Waar het met name fout gaat is het ordenen van de mail en de eigen persoonlijke opslag (lokaal of webbased).
In de training basisvaardigheden ICT ga ik in op de wensen die u stelt aan de training en hetgeen wenselijk is dat collega’s aan vaardigheden bijgespijkerd krijgen. Vanuit mijn rol als bovenschools onderwijskundig ICT’er heb ik mij steeds gericht op de ontwikkeling van de organisatie. Het scholen van collega’s is een belangrijk onderdeel hiervan. Er zijn collega’s die de basisvaardigheden al lang onder de knie hebben, maar er zijn zeker ook collega’s die het prettig vinden om de training nog eens te kunnen volgen. De inhoud van deze training is met mij af te stemmen en is verwant aan de stand van zaken van ontwikkelingen binnen uw organisatie. Benader mij gerust voor vrijblijvend overleg.